Alonso debuteert op Indianapolis

Fernando Alonso zal later deze maand de Indianapolis 500 rijden, de bekendste race uit de IndyCar Series. De Spanjaard laat de Grand Prix van Monaco in de Formule 1 ervoor schieten en stapt in een door Andretti Autosport en McLaren gerunde auto in. 

Woensdag mag Alonso voor het eerst tekeer gaan op de oval van Indianapolis. De #29 zal wel eerst even de sporen gegeven worden door een meer ervaren coureur: Marco Andretti verzorgt een shakedown van tien rondjes, om te kijken of alles in orde is met de auto. Vervolgens neemt Alonso het stuur over voor een eerste testdag.

Het plan van het team van Andretti is om Alonso woensdag al door de Rookie Orientation Test te krijgen. Elke coureur die de Indy 500 gaat rijden moet die test volbrengen. De test bestaat dit jaar uit drie fases: tien rondjes van 205-210 mijl per uur, vijftien rondjes van 210-215 mijl per uur en tot slot vijftien rondjes van meer dan 215 mijl per uur.

Alonso's eerste dag in de auto is vanaf 15.30 uur Nederlandse tijd live te volgen via een door IndyCar aangeboden livestream, die hieronder te bekijken is:

Alonso's eerste dag in de IndyCar (Bron: YouTube)