400 meter-loper James zet seizoen op pauze

Atleet Kirani James heeft besloten zijn seizoen voorlopig op pauze te zetten. De 400 meter-loper uit Grenada kende een matige seizoensstart en lijkt last te hebben van ademhalingsproblemen, zo zeggen bronnen rondom James tegenover het Caraïbische SportsMax

De 24-jarige James, olympisch kampioen in 2012, won begin april in het Kirani James Stadium de 400 meter op de Grenada Invitational, maar zijn tijd van 45,44 seconden was weinig indrukwekkend. Dat werd nog eens versterkt toen Steve Gardiner uit de Bahama's in de B-race een tijd van 44,26 liep, wereldwijd de snelste tijd van het jaar.

Afgelopen vrijdag kwam James vervolgens in actie op de Drake Relays in de Verenigde Staten, waar hij met pijn en moeite tot 46,21 kwam. Zijn voornaamste rivaal tot de Olympische Spelen van vorig jaar, de Amerikaan LaShawn Merritt, was bijna een seconde sneller. 

"Iedereen die zijn illustere carrière gevolgd heeft weet dat hij niet honderd procent is nu", aldus James' coach Harvey Glance tegenover SportsMax"Zijn seizoen staat even op pauze tot we hem terug hebben op dat punt. Hij presteert al zes jaar lang constant en kijkt er zeker naar uit om dat nog vele jaren te blijven doen. We gaan er vanuit dat twee teleurstellende optredens zijn loopbaan niet zullen bepalen."