Buffon vergelijkt Mbappé met Messi en Ronaldo

Gianluigi Buffon voorspelt een grote toekomst voor Kylian Mbappé van AS Monaco. De doelman van Juventus zet hem al in een rijtje met twee grootheden.

De 18-jarige Mbappé maakt dit seizoen een ongekende indruk in het shirt van AS Monaco. De aanvaller scoort aan de lopende band bij de Monegasken. Daardoor wordt hij in verband gebracht met verschillende Europese topclubs, met transferprijzen die ver boven de 100 miljoen euro reiken.

Buffon neemt het met Juventus tegen Monaco op in de Champions League. Hij kijkt uit naar de ontmoeting met het Franse toptalent. "Het is bijzonder om tegenover iemand te staan die nog niet geboren was toen ik op het hoogste niveau debuteerde", zegt Buffon tegen de pers.

"Het is heel motiverend. Vooral tegen spelers die de nieuwe Messi, Ronaldo of Neymar kunnen worden. Mbappé is een ongelooflijk talent en het lijkt erop dat hij met beide benen op de grond blijft staan."

Mbappé scoorde drie wedstrijden achter elkaar voor Monaco en verkeert in uitstekende vorm voor de ontmoeting met Juventus. De aanvaller was in de kwartfinale van de Champions League belangrijk door in de return tegen Borussia Dortmund twee keer te scoren.