Mertens: "Natuurlijk bezig met de toekomst"

Dries Mertens is dit seizoen de grote man bij SSC Napoli en hij is zijn trainer Maurizio Sarri dankbaar, nadat hij hem als spits ging gebruiken.

"Hij laat ons aanvallend spelen en ik voel mij daarin perfect", vertelde Mertens tegen ELF Voetbal. "In dit systeem kom ik namelijk altijd aan voetbal toe en kom ik weinig echt in de duels. Daardoor kom ik heel goed tot mijn recht. Het maakt daarom ook niet uit dat ik fysiek minder sterk ben. Met goed voetbal kun je je altijd onder fysieke tegenstanders uit spelen."

Zondagavond was Napoli met 0-1 te sterk voor Internazionale en daardoor werd het gat met nummer twee AS Roma verkleind tot één punt. Om rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League af te dwingen moet het in de komende vier wedstrijden de achterstand nog goed zien te maken.

"We hebben het niet in eigen hand. Maar aan het eind van het seizoen zijn teams vermoeid en laten ze punten liggen. Dat geldt dus ook voor Roma. Ik zie de ontknoping van het seizoen met vertrouwen tegemoet."

Mertens wordt voor komende zomer in verband gebracht met een transfer naar de absolute top, maar daarover wil de Belg niets loslaten. "Natuurlijk zijn we bezig met de toekomst, maar voor nu kan ik daar niks over zeggen. We zullen wel zien."