Ashes of Creation doet het ff anders

Ashes of Creation  wordt een Westerse open wereld high fantasy MMORPG van ontwikkelaar Intrepid Studios. Deze jonge studio bestaat uit veteranen die eerder werkten aan onder andere EverQuest, Planetside 2, Star Wars Galaxies en XCOM: Enemy Within.Veel zaken pakt Ashes of Creation  helemaal anders aan, wat het een interessante game maakt.

 
Ashes of Creation  heeft een open wereld design en er zijn dus geen laadschermen als je de wereld aan het verkennen bent. Je kunt kiezen uit acht rassen, maar helaas is het nog niet duidelijk wat de rassen precies zijn. Er zijn vier seizoenen, die ieder een week in echte tijd duren. De wereld verandert constant, onder andere op basis van de acties van de gamers. De gildes kunnen behoorlijk groot worden met maximaal 300 leden.

 
Nodes
Elke zone heeft een node die ook xp verdient op basis van de hoeveelheid activiteiten in de zone. Bij elk level dat een node omhoog gaat komen er ok meer quests vrij. Een node kan ook evolueren tot een dorp of stad. Er is een limiet aan hoeveel nodes tegelijk een hoog level kunnen hebben en dan creëert schaarste en daarmee ook spanningen. Nodes kunnen ook vernietigd worden door andere (jaloerse) spelers of monsters.

PvP
Je inventaris heeft een gewichtslimiet. Als je een berg aan ijzermetalen wilt verplaatsen naar een andere node, dan moet je het meesturen met een karavaan. Je kan ervoor kiezen om karavanen te beschermen voor een beloning of juist andere karavanen aan te vallen. Een karavaan is hiermee in feite een mobiele PvP-zone. De PvP-fanaten kunnen ook genieten van duels, arena’s en een premiejacht op stoute medespelers. Op grotere schaal kan je deelnemen aan node-, kasteel- en gildeaanvallen.

PvE
PvE-spelers hebben gewone en instanced dungeons voor groepen, raids en node-bazen. De wereld past zich steeds aan de spelers aan, dus het is verstandig om niet constant dezelfde aanval uit te voeren.

De kosten
Een abonnement kost $15,- per maand. Er komt een ingame winkel voor echt geld, maar hier kun je alleen cosmetische dingetjes kopen. Intrepid Studios gaat de game zelf uitgeven, dus ze hebben alles zelf in de hand. Als je een vriend of vriendin overhaalt om ook Ashes of Creation  te gaan spelen, dan krijg je 15% van al hun uitgaven in de game. Dit geldt ook voor hun abonnementsgeld. Als je dus zeven mensen overhaalt om Ashes of Creation  te spelen, dan speel jij dus gratis. Op deze manier hoeven de ontwikkelaars minder geld uit te geven aan marketing en hopen ze snel mond-op-mond-reclame te genereren.

Intrepid Studios is sinds februari 2016 bezig met Ashes of Creation  en zoals te zien is aan de staat van de game werken ze er keihard aan. Je kunt je vast registreren op de website. Zo maak je meteen kans op alfa- en bètacodes. Ook kun je dan meteen een referral-link aanvragen. Om 19:00 vanavond begint er een Kickstarter waarmee je alvast je steun ook in euro’s kunt betuigen. Ashes of Creation  wordt ontwikkeld voor pc (Windows).

Ashes of Creation - Eerste blik

Ashes of Creation - Eerste blik

Ashes of Creation - Eerste blik

Ashes of Creation - Eerste blik

Ashes of Creation - Eerste blik