Stadion Woudestein wordt Van Donge & De Roo Stadion

Het is een bekend begrip in de Eredivisie: voetballen 'op Woudestein', het stadion van Excelsior. Dat zal de komende tien jaar niet meer het geval zijn, want vanaf nu krijgt het stadion de net iets minder lekker bekkende naam 'Van Donge & De Roo Stadion'.

De naamswijziging heeft uiteraard niks te maken met het eren van helden uit vervlogen tijden, maar komt voort uit een contract met de logistiek dienstverlener uit Rotterdam. Het contract en dus de naam van het stadion geldt voor de komende tien jaar, met ingang van 1 mei, vandaag dus.

"We moesten kiezen tussen ambitie en sentiment. We weten dat er veel historie kleeft aan de naam Woudestein, maar met sentiment word je geen vaste eredivisieclub, we moeten wel de inkomsten vergroten", liet commercieel directeur Wouter Gudde weten. De partijen willen allebei niet laten weten hoeveel geld er met de actie gemoeid is, maar wel is duidelijk dat de naam Woudestein maandag al verwijderd wordt.

Feyenoord zal de mogelijke kampioenswedstrijd zondag dus in het Van Donge & De Roo Stadion spelen en dat is uiteraard niet toevallig. "We hebben hen aangeboden twee maanden lang gratis hun naam op het stadion te zetten, zodat ze de mogelijke kampioenswedstrijd mee konden pakken. Dat is natuurlijk heerlijk voor de exposure. Feyenoord kan hier kampioen worden, maar dat stellen wij graag nog wel even uit", zegt Gudde.