17-jarige coureur die benen verloor 'gaat zeker weer racen'

De 17-jarige Britse coureur Billy Monger verloor eerder deze maand beide onderbenen na een zwaar ongeval tijdens een race in het Brits Formule 4-kampioenschap op Donington. Toch heeft hij de moed niet opgegeven. Sterker nog, Monger is 'gewoon' van plan om weer te gaan racen, zo zegt zijn familie.

Volgens coureur Mark Sumpter, een neef van Monger, doet de jonge rijder er alles aan om weer terug te komen. "Hij is absoluut van plan om weer te gaan racen", zegt hij. "Hij heeft nu een racestuurtje in zijn bed liggen en is aan het uitvogelen hoe hij een handkoppeling moet gaan gebruiken. Het gaat naar omstandigheden erg goed met Billy en hij is ontzettend blij met alle steun die hij krijgt."

Al snel nadat bekend werd dat Monger beide onderbenen verloor werd een crowdfundingsactie gestart, wat resulteerde in honderdduizenden euro's aan donaties. Ook Formule 1-coureurs als Jenson Button en Max Verstappen droegen hun steentje bij, terwijl veel coureurs afgelopen weekenden met een verwijzing naar Monger op de auto reden tijdens de Grand Prix van Rusland.

"Horen van dat ongeluk kwam echt hard aan", zei Lewis Hamilton in Sochi. "Wij hebben allemaal ook in die positie gezeten, waar je zo hard werkt om de top te bereiken. Om dan een kind zo'n crash mee te zien maken, vreselijk", aldus Hamilton, die zei het weekeinde in Rusland op te dragen aan Monger.