Spannend Formule 3-weekeinde afgesloten met zege Ilott

De derde en laatste race van het Europees Formule 3-kampioenschap op het circuit van Monza is gewonnen door de Brit Callum Ilott. De zeges in de eerste twee races gingen eerder naar zijn landgenoot Lando Norris en de Zweed Joel Eriksson.

Ilott kende een briljante start en schoof van de derde plek in één ruk op naar de leiding, terwijl de Chinees Guangyou Zhou vanaf plek vier achter hem aan kwam. De eerste rij, gevormd door Norris en Eriksson, zakte terug naar de plekken drie en vier. 

Het werd wederom een leuke race, vol inhaalacties en slipstreammanoeuvres. Na vijf ronden kon Norris Zhou inhalen, maar de 17-jarige Brit kon zijn landgenoot niet meer passeren en moest genoegen nemen met plek twee. Maximilian Günther reed knap naar de derde plaats, voor Eriksson. Zhou zakte weg naar plek tien, zijn slechtste resultaat van het jaar.

De volgorde van de winnaars van de drie races in Monza is opvallend: ook tijdens het openingsweekeinde in Silverstone pakte Norris de eerste race, won Eriksson de tweede en Ilott de derde race. Eriksson gaat aan de leiding in de titelstrijd en heeft één punt voorsprong op Norris.