Yates de beste bergop in Romandië

Simon Yates heeft de vierde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De Engelsman van Orica-Scott klopte in een sprint met twee de Australiër Richie Porte. Yates neemt ook de leiderstrui in het algemeen klassement over van Fabio Felline.

De vlucht van de dag bestond uit acht renners: Sander Armée, Tosh Van der Sande,Thomas De Gendt (allen Lotto Soudal) (AG2R La Mondiale), Pavel Kochetkov (Katusha-Alpecin), Youcef Reguigui (Dimension Data), Andrea Pasqualon (Wanty-Groupe Gobert) en Simon Clarke (Cannondale-Drapac). De acht zouden een maximale voorsprong krijgen van iets meer dan vier minuten.

Op vijftig kilometer gingen er een zestal renners in de tegenaanval: Winner Anacona (Movistar), David de la Cruz (Quick-Step Floors), Michael Albasini (Orica-Scott), Alexis Vuillermoz (AG2R La Mondiale), Diego Ulissi (UAE Emirates) en Tanel Kangert (Astana). De zes zouden nooit de aansluiting vinden met de koplopers en op twintig kilometer werden ze ook weer gegrepen door het peloton.

Net voor de voorlaatste klim kwam Wilco Kelderman ten val. De Nederlander van Sunweb kon wel terug in het peloton, maar op dat moment plaatste Ilnur Zakarin zijn versnelling. De renner van Katusha - Alpecin werd teruggehaald door Chris Froome. De volgende die het probeerde was Yates. De Brit kreeg Emanuel Buchmann (BORA-hansgrohe) en Anass Aït El Abdia (UAE Emirates) met zich mee. In de afdaling kwam het drietal bij de vroege vluchters en begonnen met één minuut voorsprong aan de laatste klim.

Op de klim versnelde Porte meteen. Niemand kon de renner van BMC volgen en zou snel naar de koplopers toe rijden. Achterin moest Froome het peloton laten gaan. Toen Porte was aangesloten bij de kopgroep versnelde de Australiër nog een keer en alleen Yates kon de renner van BMC volgen.

In de sprint bergop was Yates te snel voor Porte. Buchmann werd derde op dertig seconden van de winnaar. In het klassement heeft Yates nu een voorsprong van 19 seconden op Porte.