FOK! Wat een weer: koel en buiïg

Als het vriest op St. Vitaal, vriest het nog veertig maal.

Goedemorgen. Heeft iedereen Koningsdag overleefd? Vandaag wordt het opniew een fris dagje met geregeld wat buien, hoewel de zon ook regelmatig te zien is. Pas in de avond wordt het droger aldus het KNMI. De temperatuur komt vandaag niet boven de 11 graden uit. De wind draait richting het noordwesten en is matig van kracht. 

Voor degene die kaartjes hebben besteld, vergeet niet om vanavond op tijd in Utrecht te zijn! Om 18:30 begint de film Guardians of the Galaxy Vol. 2!! 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 06:16
Zon onder: 20:58
Zonkracht: 5/2

Nederland
 

 

Wikiweetjes van vandaag
1789 Muiterij op de Bounty onder leiding van Fletcher Christian tegen kapitein William Bligh
1810 Keizer Napoleon Bonaparte reist vanuit Brussel via het Kanaal naar Willebroek tot in de Rupel. Hier schouwt hij de "oorlogsbodems" die in de rivier voor anker liggen. Na de schouwing reist hij over de weg verder naar Antwerpen.
1945 Benito Mussolini en zijn minnares Clara Petacci worden gedood door leden van het Italiaanse verzet wanneer ze het land uit proberen te vluchten.
1950 Huwelijk van koning Rama IX of Bhumibol van Thailand met Sirikit Kitiyakara.
1977 Eind van proces tegen Rote Armee Fraktion, drie leiders, Andreas BaaderGudrun Ensslin en Jan-Carl Raspe worden veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.
2001 Dennis Tito is de eerste ruimtetoerist. Hij betaalde 20 miljoen dollar voor een achtdaagse vakantie aan boord van het internationaal ruimtestation ISS.

Collega Stephan was een week of drie geleden, op de warmste dag van het jaar tot nu toe, in het Reinaldapark in Haarlem en genoot daar van dit mooie uitzicht! 

Zonsondergang in Haarlem (Foto: Stephan5)
Zonsondergang in Haarlem (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!