Van Gerwen verplettert Lewis met 8e 'whitewash' in Premier League-geschiedenis

Het is donderdagavond, er is geen Europa League-voetbal en dus betekent dat alles maar één ding: we kunnen de Premier League Darts weer ouderwets live op RTL 7 kijken! Het belooft een avond van hoog niveau te worden, want Michael van Gerwen komt twee keer in actie. De wereldkampioen kan zich vanavond definitief plaatsen voor de halve finales en dat moet normaal gesproken wel lukken. Om een uurtje of 20.10 gaan we beginnen.

James Wade (ENG) - Adrian Lewis (ENG) 7-4
Het openingsduel van de avond begon niet bepaald spetterend en kabbelde gestaag voort naar een 4-4 stand. Op dat moment sloeg Wade toe: hij won zijn eigen leg en brak Lewis vervolgens, waarna hij het met 7-4 netjes afrondde. Pijnlijk voor Lewis, die vandaag toch eigenlijk flink moet scoren om in de play-offs te komen, terwijl Wade al uitgeschakeld is. 

James Wade - Adrian Lewis (Bron: PDC)
James Wade - Adrian Lewis (Bron: PDC)

Dave Chisnall (ENG) - Michael van Gerwen (NED) 6-6
Het tweede duel van de avond begon een stuk beter en beide heren zaten ruim boven de honderd punten per beurt na vijf legs. Twee keer op rij liet Van Gerwen vervolgens kansen liggen om de leg te pakken, waarna Chisnall het beide keren afmaakte en zo zelfs op een 5-2 voorsprong kwam. Chizzy verzuimde om op 6-2 te komen en zo alvast een punt te pakken, maar een leg later sleepte hij toch een zesde leg binnen: 6-3.

Van Gerwen won de volgende leg, maar gelijk daarna kreeg Chisnall drie matchdarts...die alle drie vlak naast de dubbel 18 eindigden. Gelijk daarna knalde MVG er nog eens een ijzersterke leg uit en Chisnall's choke werd hard afgestraft: 6-6 in plaats van 7-5, wat de Engelsman zomaar een plek in de halve finales kan kosten. 

Dave Chisnall - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
Dave Chisnall - Michael van Gerwen (Bron: PDC)

Phil Taylor (ENG) - Peter Wright (SCO) 3-7
De eerste vier legs werden netjes verdeeld, maar daarna sloeg Wright toe met finishes van achtereenvolgens 104 en 116, wat hem een 4-2 voorsprong bracht. Taylor stribbelde nog een beetje tegen, maar Snakebite toonde geen genade en maakte het met 7-3 af, waardoor zijn plekje in de play-offs wel zeker is.

Phil Taylor - Peter Wright (Bron: PDC)
Phil Taylor - Peter Wright (Bron: PDC) 

Gary Anderson (SCO) - Raymond van Barneveld (NED)
Anderson begon bijzonder sterk aan het duel en hoewel Van Barneveld prima volgde liep de Schot al snel uit naar een 3-0 voorsprong. Een 85-finish bracht Barney zijn eerste leg, maar gelijk daarna sloeg Wright met 161 weer hard terug. Net als een week geleden tegen Taylor kreeg Anderson het na vier gewonnen legs echter moeilijk, wat ervoor zorgde dat Van Barneveld terug kon komen tot 4-4.

De Nederlander kreeg kansen om de Schot te breken, maar pakte die niet. Het zou een zeer dure misser blijken: Anderson kreeg het heilige vuur weer te pakken en ging in één keer door naar een 7-4 zege, waardoor Van Barneveld het zeer zwaar gaat krijgen wat betreft plaatsing voor de halve finales.

Gary Anderson - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)
Gary Anderson - Raymond van Barneveld (Bron: PDC) 

Adrian Lewis (ENG) - Michael van Gerwen (NED)
Van Gerwen beloofde ons na het gelijkspel tegen Chisnall 'sloopwerk' en dat maakte hij in het begin alvast helemaal waar. Na twee legs stonden er al vier maximale scores op het bord en het duurde niet bepaald lang voor de groene sloopkogel op 3-0 stond. Eenmansdestructiebedrijf Van Gerwen, zoals ons aller Jacques Nieuwlaat het noemt, bleef stevig doorknallen en liet Lewis kansloos.

Niet letterlijk, want Jackpot kreeg wel een keer een kans om een dubbel te raken, maar deed dat niet. Het resulteerde in een 7-0 zege voor Van Gerwen, pas de achtste whitewash in de Premier League-geschiedenis en de derde voor de Nederlandse wereldkampioen.

Adrian Lewis - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
Adrian Lewis - Michael van Gerwen (Bron: PDC)

De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)
De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)