Bertens verliest hoogstaande partij in Stuttgart

Het is tennisster Kiki Bertens net niet gelukt om de tweede ronde van het sterkbezette WTA-toernooi in Stuttgart te bereiken. De nummer twintig van de wereld boog in drie enerverende sets met goed tennis voor de nummer negen Svetlana Kuznetsova: 3-6, 7-5 en 3-6.

In de eerste set kwam Bertens op een 3-1 achterstand, maar knokte zich terug tot 3-3. De Nederlandse maakte hierna op de beslissende momenten net te veel foutjes, hoewel ze in de rally's regelmatig de bovenliggende partij was.

In set twee was het voor de toeschouwers regelmatig genieten geblazen. Beide speelsters gaven alles dat ze hadden en op de stand van 5-5 wist Bertens een break te forceren en hierna de set te pakken.

Ook in de derde set was het spannend. Bertens liet aan het begin van de set een breakkans liggen en werd zelf na een slordige game op de stand van 3-2 gebroken. Op de stand van 5-2 kreeg Kuznetsova haar eerste wedstrijdpunt dat door Bertens weggewerkt werd. Een game later moest de Nederlandse alsnog haar hoofd buigen voor de Russin.