N.E.C. schuift De Groot en Pothuizen door naar eerste elftal

Ron de Groot en Patrick Pothuizen hebben voorlopig de leiding over N.E.C. Beide trainers van het beloftenteam van de Nijmeegse club zijn dinsdag doorgeschoven naar het eerste elftal.

De Groot neemt de taken over van de maandag ontslagen hoofdtrainer Peter Hyballa. Pothuizen zal hem daarbij assisteren. Ernie Brandts heeft binnenkort een gesprek met de leiding van N.E.C. Hij was het niet eens met het ontslag van de Duitser en wilde zijn taken niet tijdelijk overnemen. Brandts was assistent van Hyballa.

N.E.C. besluit de komende week of De Groot en Pothuizen het seizoen zulllen afmaken. De clubleiding overweegt ook nog iemand van buitenaf aan te stellen voor het hoofdtrainerschap. N.E.C. staat voorlaatste in de Eredivisie en verloor twaalf van de laatste dertien competitiewedstrijden. Een plek in de nacompetitie dreigt.

Brandts verscheen dinsdag niet op het trainingsveld, voor de eerste training van de Nijmeegse degradatiekandidaat na het wegsturen van Hyballa. De oud-international gaf bij technisch manager Edwin de Kruijff aan dat hij een pauze nodig heeft. "Ik heb Edwin gevraagd of ik een paar dagen bedenktijd kon krijgen, om na te denken over de situatie", zegt Brandts. "Ik voel me niet goed, want ik voel me net zo verantwoordelijk als iedereen."

Volgens De Kruijff is N.E.C. nu vooral gebaat is bij rust. "Samen met Ron en Patrick willen we hiervoor zorgen. Jeffrey Leiwakabessy zal voor de komende periode een verbindende rol tussen staf en selectie gaan bekleden. Een definitieve beslissing hopen we op korte termijn te kunnen nemen.''