Laatste witte neushoorn Kenia zoekt vrouw op Tinder

De verzorgers van de laatste nog levende noordelijke witte neushoorn in Kenia hebben een ongebruikelijk middel ter hand genomen om het voortbestaan van de soort te redden. Ze hebben voor het mannetje Sudan een contactadvertentie op de online datingsite Tinder gezet.

"Omdat het lot van mijn soort op het spel staat en ik de enige ben die het voortbestaan kan redden heb ik mijn toevlucht genomen tot Tinder. Ik presteer goed onder druk, eet graag gras en hou ervan om te chillen in de modder. Ik ben 1,83 meter hoog en weeg 2250 kilo," zo is te lezen in de begeleidende tekst van de advertentie.

Voor zover bekend is Sudan de enige nog levende mannelijke noordelijke witte neushoorn. Om zijn soort te redden moet Sudan waarschijnlijk paren met een een vrouwtje van de verwante soort, de zuidelijke witte neushoorn. Geprobeerd wordt om met kunstmatige inseminatie een vrouwtje zwanger te maken. De kosten hiervoor zijn ruim 8 miljoen euro. Via onder andere Tinder is een inzamelingsactie opgezet.

Neushoorns komen amper nog voor in het wild. Door stropers is de gehele populatie uitgeroeid. De hoorns van de witte neushoorns leveren tot wel 45.000 euro per kilo op.

Laatste neushoorn Kenia zoekt vrouw op Tinder
Laatste neushoorn Kenia zoekt vrouw op Tinder (Foto: ANP)