FOK! Wat een weer: Nog even doorbijten!

April regen, boerenzegen.

Hallo daar! Aan de ene kant is het natuurlijk wel erg koud voor de tijd van het jaar, maar aan de andere kant levert het wel de meest prachtige wolkenluchten op. Met een ijskoude bovenlucht van -35 tot -37 graden werd er onstabiele lucht naar ons land gestuurd. Normaal gesproken vinden we de buien in deze tijd van het jaar voornamelijk in het binnenland, maar door die super koude bovenlucht konden ze ook boven zee ontstaan.

Vrijwel iedereen heeft gisteren wel één of meerdere buien gehad. Echter, Zeeland vormde daarop een uitzondering als gevolg van de schaduweffecten van Engeland. Ze waren vaak kortdurend, maar er kwam van alles bij voor. Hagel, onweer en ook natte sneeuw, dat heb ik zelf ook even gezien. Tussendoor klaarde het vaak breed op, en dan had je uitzicht op die fantastische wolkenluchten. Eigenlijk horen die meer thuis in november dan eind april. Maar enfin, het was de moeite waard.

In het begin van de avond loste de meeste buien in het binnenland geleidelijk aan op. Langs de kust bleven er nog enkele buien vallen. Bij brede opklaringen koelde het landinwaarts flink af tot rond het vriespunt. 

Vandaag vinden we de buien opnieuw terug in ons weerbeeld. Misschien nog wat zwaarder dan gisteren, maar wel meer verspreid. De kans op onweer is zelfs nog iets groter. Toen kwam dat slechts heel lokaal voor. De zwaarste buien verwacht ik toch wel in het binnenland en de meeste zon langs de kust. Fris is het nog wel met een graad of 10. De noordwestenwind is iets minder krachtig, maar nog wel goed voelbaar.

Ook Koningsdag is het fris, al zijn er dan wel wat minder buien dan vandaag en gisteren.

Een echte verbetering zien we pas komend weekend. Op zondag kan het al 18 graden worden, en een verdere stijging van temperatuur is waarschijnlijk. Daar komen we natuurlijk in de loop van de week op terug. 

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 06:20
Zon onder: 20:55
Zonkracht: 5/2

Nederland
 

 

Wikiweetjes van vandaag
1935 Het Nationale Park De Hoge Veluwe wordt gesticht.
1945 Alle Limburgse mijnen worden onder staatsbeheer geplaatst.
1978 In Brussel wordt Manneken Pis gestolen. 
1986 De kernramp van Tsjernobyl vindt plaats.
1986 Erkenning van de Vlaamse Gebarentaal door het Vlaams Parlement.

Qltel aan het coachen (Foto: qltel)
Het mooie Duitse landschap gezien door de ogen van qltel. (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!