'¤130 miljoen voor 18-jarige Mbappé is zelfs voor Man City te veel'

Jarenlang stond Manchester City bekend als de club die belachelijke bedragen uittrok voor allerlei voetballers, maar de prijs die voor het Franse megatalent Kylian Mbappé neergelegd moet worden is zelfs hen te gortig.

AS Monaco vraagt naar verluidt maar liefst 130 miljoen euro voor de 18-jarige aanvaller, de absolute revelatie van het huidige voetbalseizoen en bij alle topclubs zeer gewild. Het heeft er alle schijn van dat City geen zin heeft om dat bedrag neer te leggen voor de Mbappé, waarvan de kans groot lijkt dat hij komende zomer een van de duurste - of misschien zelfs dé duurste - spelers ooit te worden. 

In 37 wedstrijden heeft de tiener dit seizoen al 23 keer doel getroffen, waarmee hij een groot aandeel heeft van AS Monaco's plek in de halve finales van de Champions League. Het zal binnenkort dan ook interessant worden om te zien hoe Mbappé het gaat doen tegen de sterkste verdediging van Europa, want Monaco speelt in de Champions League tegen Juventus om een plek in de finale.

De Monegasken lieten onlangs weten dat ze er vertrouwen in hebben dat hun veelscorende tiener nog minstens één seizoen blijft, met name om de kans te vergroten dat hij volgend jaar op het WK in de Franse selectie zit. Twee clubs lijken nog serieus in de race te zijn voor het contracteren van Mbappé en welke clubs dat zijn zal weinigen verrassen: Real Madrid en Manchester United hebben hun pijlen op de dure spits gericht.