UFC Fight Night 108: Lobov krijgt respect

UFC Fight Night 108 werd zaterdagnacht gehouden in Nashville, Tennessee en wat een genot was dit weer op te zien. Het programma zat niet vol met grote namen, maar uiteindelijk wel met verrassend goed presterende vechters en deze avond werden er dan heel wat extra bonussen uitgedeeld voor een aantal spectaculaire gevechten.

Cub Swanson vs Artem Lobov
Wat een gevecht werd dit. Vooraf werd de plek van Lobov in dit main event heftig bekritiseerd, maar Lobov vocht zich een weg terug naar erkenning. Groot favoriet Swanson liet Lobov in de eerste ronde even uitrazen en nam vanaf de tweede ronde het initiatief in dit heerlijk aantrekkelijk gevecht. Vijf ronden van vijf minuten lang gingen beide heren los op elkaar. Harde stoten werden afgewisseld met rake trappen en Swanson trok af en toe zijn trukendoos open en bracht schade toe aan Lobov met zijn draaitrappen en ellebogen.

Lobov was meer actief, maar hij kon geen beslissende stoten landen. Swanson daarentegen wachtte zijn momenten af en sloeg toe op die beslissende momenten met harde slagen op het hoofd en lichaam van de Rus. Swanson liet regelmatig zijn klasse zien en in het interview na afloop van dit gevecht was hij misschien iets te beleefd om niet een titelgevecht te eisen, maar het dit keer netjes te vragen. De juryleden waren het in ieder geval unaniem met elkaar eens: 29-27, 29-27 en 30-25 voor Swanson, die nu negen van zijn laatste elf gevechten gewonnen heeft.

Alle respect gaat uit naar de Rus, die een verrassend goed gevecht liet zien en absoluut een aantal plekken op de ranglijst zal stijgen, ondanks dit verlies. Uiteindelijk gaan beide vechters naar huis met een extra bonus van 50.000 dollar voor hun Fight of the Night.


Interview en hoogtepunten Swanson vs Lobov (Bron: Youtube)

Al Iaquinta vs Diego Sanchez
Over één ding waren beide vechters het gisteravond eens, Diego Sanchez is gek als een deur. In het gevecht tijdens Fight Night 108 had Sanchez echter verdraaid weinig tijd om juist dat te laten zien. Binnen twee minuten in de eerste ronde werd Sanchez door Iaquinta hard knock-out geslagen. Zijn terugkeer in de octagon, na twee jaar afwezigheid, was een succesvolle. In het interview na afloop van dit korte gevecht leek Iaquinta niet echt zin te hebben in een volgende partij: "Ik verkoop huizen, dus als iemand nog een huis te koop heeft, neem even contact met me op."

Uiteindelijk kreeg Al Iaquinta geen bonus voor zijn heerlijke knock-out en daar was de 29-jarige New Yorker niet echt over te spreken. Geheel in zijn duidelijke stijl van communiceren liet hij dat zondag nog even duidelijk weten...

Ovince Saint Preux vs Marcos Rogèria de Lima
De Lima nam al gauw het initiatief tegen OSP. Zijn stoten en trappen raakte de Amerikaan prima en die eerste ronde ging naar de actievere De Lima. Saint Preux had hier in de tweede ronde snel genoeg van en wist De Lima naar de grond te krijgen. Met zware ellebogen wist Saint Preux zware schade toe te brengen aan het gezicht van De Lima, die in deze positie snel moe werd en weinig meer kon verdedigen. OSP maakte het hierna vakkundig af door middel van een zeer lastige verwurging, de Von Flue choke. Dit is zijn tweede winst via deze verwurging en heerlijk weer om te zien.

John Dodson vs Eddie Wineland
Het publiek keerde zich al snel tegen beide vechters, zo saai was dit. Totaal niet zoals verwacht, maar het leek alsof beide vechters bang waren om een actie te maken. Uiteindelijk won Dodson, nadat de jury wakker werd en besloot dat hij toch echt de minst saaie vechter van dit potje was. Met een totaal van 25 stoten tegen vijf van Wineland, gaan we dit gevecht maar gauw vergeten.

Joe Lauzon vs Stevie Ray
Lauzon verkeek zich even op de stugge Ray. In de eerste ronde leek Lauzon al zijn kruit al verschoten te hebben en een zware tweede ronde leek niet veel goeds te voorspellen. Een gelukkige take-down bracht Lauzon in een dominante positie en hij kon de ronde rustig uithangen. Maar zijn vermoeidheid ging niet weg. Ray was de derde ronde volledig in controle en de juryleden brachten die machtsverschillen dan ook in uiting met het toekennen van een 10-8 score voor deze ronde, genoeg voor de winst voor Ray met drie juryleden die 28-27 scoorden.

Jake Ellenberger vs Mike Perry
Mijn hemel, wat maakte Perry zijn hype weer waar. Deze vechter is, naast compleet gestoord, ook nog eens fantastisch in de octagon. Waar de ervaring van Ellenberger Perry lang op afstand kon houden en uiteindelijk de neus van Perry brak, sloeg Platinum toch verwoestend toe. Een ellenboog tegen de kaak van de veteraan deed hem, kort na de start van de tweede ronde, als een boom omvallen. Perry is back en ook hij mag een extra 50.000 dollar meenemen voor zijn optreden die beloond werd met het predicaat Performance of the Night.

Overige uitslagen:
Thales Leites verslaat Sam Alvey na jurybesluit (30-27 x3)
Brandon Moreno verslaat Dustin Ortiz na opgave in ronde 2 (verwurging: rear-naked choke)
Scott Holtzman verslaat Michael McBride na jurybesluit (30-27, 30-27, 30-26)
Danielle Taylor verslaat Jessica Penne na jurybesluit (29-28 x3)
Alexis Davis verslaat Cindy Dandois na jurybesluit (29-28 x3)
Bryan Barberena verslaat Joe Proctor door technisch knock-out (stoten) in ronde 1
Hector Sandoval verslaat Matt Schnell door knock-out (stoten) in ronde 1