Volleman vijfde op sprong, goud voor Devillard

Turnster Tisha Volleman is vijfde geworden in de EK finale op het onderdeel sprong. Volleman kwam tot twee goede sprongen tot een gemiddelde van 14,250 punten. De titel ging naar de Française Coline Devillard. Zij behaalde 14,466 punten.

Daarmee bleef Devillard de Britse Ellie Downie (14,350) en de Hongaarse Boglarka Devai (14,316) voor. De 17-jarige Volleman keek tevreden terug op de finale. "Ik heb een beetje zitten dromen om deze sprongen op deze manier neer te zetten. Dat dat dan lukt, is wel een beetje onwerkelijk. Beter had gewoon niet gekund,'' zei Volleman trots op haar vijfde plaats.

Nina Derwael heeft België vandaag het eerste goud in de geschiedenis van de Europese kampioenschappen turnen bezorgd. De 17-jarige turnster was de beste op het toestel brug met ongelijke leggers.

Voor Rebecca Downie eindigde de finale in een teleurstelling. De Europees kampioene van 2014 en 2016 op dit onderdeel kwam hard ten val en kon haar oefening niet afmaken. Haar jongere zus Ellie Downie had wel succes. Ze deelde het brons samen met de Duitse Elisabeth Seitz. De Russin Elena Eremina won het zilver.