Politie doet inval op wietplantage VARA-serie

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een inval gedaan op de set van de serie Hollands Hoop. Dat heeft de uitvoerend producent zaterdag bevestigd. De serie speelt zich onder meer af op een wietplantage.

Een externe nachtwaker die was ingehuurd om het terrein waar de set ligt te bewaken, wist niet dat het om een set ging en belde de politie dat hij een illegale wietplantage had gevonden. Op dat moment was er niemand van cast of crew aanwezig op de set net buiten Amsterdam."Het is een vrij groot terrein en de meeste bewakers weten wel wat we hier doen", stelt de producer.

Wat in de serie doorgaat voor wietplantage is eigenlijk een veld met hennepplantjes, dat er hetzelfde uitziet. Nadat de politie contact had gehad met de makers van de serie, werd het misverstand duidelijk.

Overwerkte psychiater
Hollands Hoop, over de overwerkte psychiater Fokke Augustinus die tegen wil en dank met zijn gezin een wietplantage runt op hun boerderij, won in 2014 het Gouden Kalf voor Beste tv-drama. De hoofdrollen worden gespeeld door Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeijer en Hadewych Minis. De reeks wordt gemaakt door Dana Nechushtan en Franky Ribbens.

Hollands Hoop is een coproductie van BNNVARA en de NTR samen. Het tweede seizoen is komend najaar te zien op NPO2.

Politie doet inval op wietplantage VARA-serie
Politie doet inval op wietplantage VARA-serie (Foto: BuzzE)