Einde seizoen voor Zlatan

Manchester United heeft in de strijd om Champions League-voetbal slecht nieuws gekregen over Zlatan Ibrahimovic. Hij mist de rest van het seizoen. De aanvaller raakte donderdagavond geblesseerd aan zijn knie tijdens de Europa League-ontmoeting met Anderlecht.

Na een lange behandeling op het veld hinkte de Zweedse goalgetter richting de kleedkamer, zonder de hulp van een brancard. Anthony Martial verving de veteraan, en het is nu duidelijk dat Zlatan geen minuten meer zal maken in 2016/17.

The Red Devils zijn nog in een hevige strijd verwikkeld op twee vlakken. De halve finales van de Europa League staan nog op het programma tegen Celta de Vigo. Daarnaast volgen confrontaties met Manchester City en Arsenal, belangrijk in de strijd om een Champions League-ticket.

Luke Shaw verklaarde eerder nog dat de blessure van Zlatan mee zou vallen, maar Goal meldt dat dit niet het geval is. Het kan inhouden dat Ibrahimovic mogelijk zijn laatste wedstrijd in het shirt van United heeft gespeeld aangezien hij nog geen nieuwe verbintenis tekende.

Zijn huidige contract loopt medio 2017 af, en het is nog de vraag of we de Zweed volgend seizoen terugzien op Old Trafford.