'Amsterdam weigert eventuele halve finale Europa League ArenA'

De gemeente Amsterdam wil Ajax niet op 4 mei in de Amsterdam ArenA laten voetballen vanwege de Dodenherdenking. Ajax staat met een half been in de halve finale van de Europa League, omdat het de eerste wedstrijd met Schalke 04 in eigen huis met 2-0 won. Donderdagavond volgt de return in Duitsland. Mocht Ajax de kwartfinale tot een goed einde brengen, dan heeft de UEFA wel een uitdaging.

De gemeente Amsterdam wil namelijk niet dat er 4 mei, de datum van de eerste halve finale, een wedstrijd wordt afgewerkt in de Amsterdam ArenA, zo meldt De Telegraaf. De UEFA zou op de hoogte zijn van de beslissing van burgemeester Eberhard van der Laan en moet mogelijk op zoek naar een oplossing.

Het probleem kan worden opgelost door Ajax eerst de uitwedstrijd te laten spelen, om vervolgens op 11 mei de gasten in de ArenA te ontvangen. Het is echter de vraag of de UEFA Ajax zomaar het voordeel wil geven door eerst uit te spelen. Een andere optie zou zijn dat de eerste wedstrijd op woensdag 3 mei wordt gespeeld. De club moet er uiteraard wel eerst voor zorgen dat Schalke 04 wordt uitgeschakeld.