Serena Williams al 20 weken zwanger

Het lijkt erop dat tennisfans Serena Williams voorlopig niet in actie gaan zien. De 35-jarige Amerikaanse nummer twee van de wereld stuurde namelijk een foto de social media op waar ze er vrij fors uitziet. Het bijschrift '20 weken' lijkt dan ook duidelijk genoeg: de veelvoudig Grand Slam-winnares is zwanger.

Williams won in januari de Australian Open, haar 23e Grand Slam-titel in het enkelspel. Daarmee is ze nog één titel verwijderd van het record van Margaret Court, maar dit jaar zal die evenaring er dan vermoedelijk niet komen. Dat Williams twintig weken zwanger is zou overigens betekenen dat ze dat tijdens de Australian Open al acht weken was. Williams is sinds eind vorig jaar verloofd met Alexis Ohanian, de oprichter van Reddit.

Sinds het toernooi in Melbourne kwam Williams niet meer in actie en dat heeft de Amerikaanse inmiddels de eerste plek op de wereldranglijst gekost. Die zal ze komende maandag overigens weer in handen hebben, zonder ook maar één bal te slaan. Angelique Kerber won vorig jaar het toernooi van Stuttgart in deze week, maar dat toernooi is een week opgeschoven. Daardoor verliest Kerber de punten en daarmee de eerste plek op de wereldranglijst - die ze volgende week overigens gewoon weer terug kan pakken.