Schöne vastberaden: "Ajax volgende week bovenaan"

Lasse Schöne roept al enkele weken dat Ajax kampioen wordt en hij denkt nog altijd dat Feyenoord in de laatste wedstrijden punten laat liggen.

De Deense middenvelder voorspelde puntenverlies voor Feyenoord tegen FC Utrecht, maar de koploper won 'gewoon' met 2-0. "Het kan een fantastische week worden en dat gaat het ook worden", zei Schöne tegen Voetbal International, na de gewonnen thuiswedstrijd van Ajax tegen sc Heerenveen (5-1).

Ajax verdedigt donderdag in Gelsenkirchen een 2-0 voorsprong in de kwartfinales van de Europa League tegen Schalke 04. "Ik denk dat wij, gezien de manier waarop we op dit moment spelen, gewoon twee keer gaan winnen. Eind volgende week zitten we nog in de Europa League en staan we bovenaan in de competitie."

In de laatste drie speelronden van de Eredivisie staat Feyenoord nog tegenover Vitesse, Excelsior (allebei uit) en Heracles Almelo. Ajax moet nog tegen PSV (uit), Go Ahead Eagles (uit) en Willem II (thuis). De slotdag van het Nederlandse voetbalseizoen is op zondag 14 mei.