Horner na P1 Verstappen: "Max tevreden, Daniel nog niet"

Max Verstappen reed in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Bahrein de snelste tijd. Dat zegt echter bijzonder weinig, want lang niet iedereen reed veel rondjes en de omstandigheden in de kwalificatie en race zijn compleet anders: de training werd in de volle zon gereden, tijdens de overige sessies is de zon gezakt.

Dat vertelt ook Red Bull-teambaas Christian Horner tegenover Sky Sports. "De temperaturen zullen alleen maar dalen en de baan koelt dus nog flink af. De kwalificatie zal straks in hele andere omstandigheden plaatsvinden en de resultaten kunnen dus ook weer compleet anders zijn."

Over Verstappen was Horner tevreden en de Nederlander was dat zelf ook. "Hij reed een goede ronde aan het eind en we zitten een stuk dichter bij de top dan in de eerste twee weekeinden. Max was tevreden met de balans."

Red Bull's andere coureur, Daniel Ricciardo, kwam nauwelijks in actie, maar volgens Horner lag dat vooral aan de rode vlag door een spin van Romain Grosjean. "Daniel was verder nog niet tevreden met de balans, niet zoals Max dat was", besluit Horner.