Klaassen: "Schalke kwam niet eens voorin"

Davy Klaassen schoot in de thuiswedstrijd van de kwartfinale van de Europa League tweemaal met scherp, waardoor Ajax donderdag een knappe 2-0 zege boekte op Schalke 04. Toch zag de captain een verbeterpunt.

De Europa League is tot noch toe een groot succes gebleken voor de Amsterdammers, waarbij ook nog altijd een Eredivisie-titel tot de mogelijkheden behoort. Klaassen ziet de groei bij de Ajacieden, en was niet verbaast met het sublieme spel tegen Schalke.

"Je merkt de laatste weken tot welke dingen we in staat zijn, dingen die in het begin van het seizoen niet lukten", stelt de middenvelder tegenover RTL7, nadat hij net als zijn ploeggenoten alles had gegeven. Klaassen: "We waren wel wat moe na 75 minuten."

Het was een demonstratiewedstrijd die Ajax had gegeven. "Telkens als wij de bal verloren klapten we er meteen bovenop. Als je dan goed door weet te dekken komen ze bijna niet eens voorin." Het enige kritiekpunt wat Klaassen had op het spel van zijn ploeg, was de afronding. "Wij trainen op afwerken, natuurlijk. Ik weet niet wat het is, maar er mogen er wel wat meer in", doelend op een aantal forse kansen die gemist werden.