Wereldrecord in het snooker: langste frame duurt langer dan snelste marathon ooit

Snookeraar Fergal O’Brien heeft samen met collega David Gilbert geschiedenis geschreven. O'Brien kwalificeerde zich na een zege op Gilbert voor het WK snooker en dit gebeurde na wat vervolgens bleek een historische wedstrijd. 

O’Brien won het laatste frame na twee uur, drie minuten en 41 seconden met 10-9. Dat is het langste frame ooit in het snooker. Het frame duurde veel langer dan die tot nu toe als langste bekend stond. Ian McManus en Barry Pinches hadde in 2015 in het Ruhr Open ooit 1 uur, 40 minuten en 24 seconden nodig om de tafel leeg te spelen.  Het nieuwe record is 44 seconden langer dan het wereldrecord marathon bij de mannen, gelopen door Keniaan Dennis Kimetto.

"In een ideale wereld win je graag wat sneller. Maar ik zag het op een gegeven moment niet meer; de gekleurde ballen lagen kriskras op de tafel en ik was zo moe, dat ik alles dubbel checkte voordat ik stootte", verzuchtte een opgeluchte O'Brien. Het wereldkampioenschap snooker begint zaterdag. O'Brien mag direct aan de bak want hij treft in de eerste ronde titelverdediger Mark Selby. 

Voor de liefhebbers is het beslissende frame vanaf 4:16.10 te zien. (Bron: YouTube/World Snooker)