Verstappen niet gefrustreerd om mindere wagen

Ondanks de sensationele derde plaats in China is Max Verstappen realistisch over de positie van zijn Red Bull in het Formule 1-veld. "Normaal gesproken vechten wij met Red Bull Racing hier om de vijfde en zesde plaats. Dat zal niet anders zijn dan bijvoorbeeld in Australië", zo liet Verstappen weten tegenover de verzamelde pers in Bahrein.

Na de Grand Prix van China is het complete Formule 1-circus neergestreken in het oliestaatje alwaar Verstappen de succesvolle race van afgelopen weekend alweer achter zich heeft gelaten. "De race in China was absoluut genieten, maar ik moest ook snel weer door naar Bahrein. China is geweest. Het was een prima race, maar het was nog mooier geweest als ik had gewonnen", zo lezen we op www.verstappen.nl.

De jonge Nederlandse coureur blijft rustig onder het gebrek aan snelheid in zijn Red Bull. "Achter ons is het gat comfortabel groot en dat blijft het voor ons ook, als hier niets geks gebeurt. En regen… ik verwacht het niet. Dus we moeten er maar het beste van maken. Deze situatie is niet nieuw, het is zoals het is, dus dat frustreert me niet. Dit weten we al sinds de testdagen in Barcelona. Natuurlijk wil je voor de overwinning meedoen, maar als dat niet mogelijk is, moet je je daarbij neerleggen en er het beste van maken. Dat doen we nu dan ook. Als we wisten hoe we dat gat met de top moesten dichten, hadden we nu vooraan gereden. Het is niet eenvoudig."

"De auto’s en regels zijn nog heel nieuw, dus ik denk dat er nu grotere stappen gemaakt kunnen worden dan in voorgaande jaren. Toen kon er niet meer zo veel aan de auto’s verbeterd worden. Maar behalve aan de auto, moet ook de power unit nog verder ontwikkeld worden", zo vertelt Verstappen.

Verstappen niet gefrustreerd om mindere wagen (Pro Shots / Action Images)
Verstappen niet gefrustreerd om mindere wagen (Pro Shots / Action Images)