Horner: "Verstappen een van de beste regenrijders ooit"

Formule 1-coureur Max Verstappen maakte zondag weer eens grote indruk. Op het circuit van Shanghai begon de Nederlandse Red Bull Racing-coureur als zestiende aan de Grand Prix van China, maar op de halfnatte baan lag hij na minder dan één ronde al op de zevende stek.

Hoewel de verwachte regen uitbleef - het bleef bij een paar druppels - was de baan met name in het begin nog wel vochtig. Verstappen reed zich naar een derde plek en de vergelijkingen werden al getrokken met de race in Brazilië vorig jaar: daar regende het hard en liet de Nederlander in de slotfase een briljante inhaalrace zien. 

Red Bull-teambaas Christian Horner was na afloop van de race in China vol lof over zijn coureur. Gevraagd naar Verstappen's positie in het rijtje van beste regenrijders ooit was hij duidelijk: "Daar staat hij absoluut tussen. Het is geen toeval meer, hij heeft laten zien dat Brazilië geen eenmalige actie was."

Volgens Horner heeft Verstappen een speciaal gevoel als de baan nat is. "Het is alsof hij een zesde zintuig heeft zodra het regent. Hij is er op werkelijk geen enkele manier van onder de indruk en is in staat om alle grenzen van het circuit op te zoeken om maar grip te vinden. Het is echt heel bijzonder, vooral zijn eerste ronde was machtig. Ik zag een inhaalactie waar hij buitenom ging en twee of drie auto's passeerde en het was gelijk duidelijk dat het menens was."

Ook in de Engelse pers was men vol lof over de prestatie van de jonge Nederlander. "Hij rijdt lijnen die anderen simpelweg niet zien en hij vindt grip op plekken waar anderen dat simpelweg niet vinden", omschreef de Telegraph de manier waarop Verstappen op een natte baan rijdt.