Huntelaar: "Niet naar China of de zandbak"

Klaas-Jan Huntelaar is nog onduidelijk over zijn toekomst. Zijn contract bij Schalke 04 loopt af en de aanvaller wordt regelmatig gelinkt aan Ajax.

Huntelaar is er zeker van dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen bij Schalke 04 en dat hij dit seizoen vertrekt uit Duitsland. De oud-speler van Ajax komt dit seizoen weinig in actie voor de hoofdmacht van Schalke en wil na de zomer afscheid nemen van zijn werkgever.

"Zoals het nu gaat bij Schalke, ben ik niet tevreden. Ik beschik over een aflopend contract, dus dit is mijn laatste jaar bij de club", vertelde Huntelaar in gesprek met De Telegraaf. Wat hij na dat seizoen dan wel gaat doen, is nog onduidelijk.

"Dat zal ik op gevoel beslissen. Ik vind voetballen heel leuk, maar ik heb vier kinderen en er zijn veel andere leuke dingen. Ik kan het nog opbrengen en ik weet zeker dat ik een hoog niveau kan halen. Maar ik zie wel wat er gaat gebeuren, welke aanbiedingen ik krijg en dan maak ik een keuze."

Over één ding is hij in ieder geval zeker. "Door de zandbak, China of Turkije kan nu al een streep worden gezet. De kans ik vrij groot dat ik lekker in Nederland blijf wonen", aldus Huntelaar.