Déjà vu op Moto3-podium in Argentinië

Voor de tweede race op rij heeft heeft Moto3-coureur Joan Mir de overwinning binnengesleept. Bo Bendsneyder gaf van te voren al aan dit weekend niet lekker in zijn vel te zitten en eindigde op een teleurstellende 23e plek.

De Schot John McPhee startte vanaf pole en kwam goed weg, maar werd toch direct ingehaald door Jorge Martin. De Spanjaard vertrok vanaf de derde startpositie en nam gelijk de koppositie over. Onze Rotterdammer Bendsneyder kende zaterdag een matige kwalificatie en zakte na het startsignaal meteen af van zijn zeventiende plek naar achteraan het veld. Rivaal van de Nederlander uit de Red Bull Rookies Cup Fabio DiGiannantonio schoot van de tweede startrij snel naar voren en twee ronden later was de Italiaan al in de top-3 terug te vinden. 

Romani Fenati van het Marinelli Rivacold Snipers team verremde zich in de openingsfase van de wedstrijd en raakte hierbij in de clinch met teamgenoot van Bendsneyder Niccolò Antonelli. Dit incident werd direct onderzocht door de Race Direction, maar uiteindelijk kreeg Fenati geen straf aan zijn broek. Antonelli moest uiteindelijk alsnog opgeven en met nog achttien ronden te gaan liep de Italiaan teleurgesteld terug naar de paddock. 

Na tweederde van de race moest ook de 18-jarige Fabio DiGiannantonio de jacht op het podium aan zich voorbij laten gaan. De Italiaan schoof uit de race na een touché met Enea Bastiannini. Tot slot kwam de Argentijnse Gabriel Rodrigo in het grind terecht en dus verlaat hij zijn thuisrace met nul punten. 

Verder kenmerkte deze Moto3-wedstrijd zich door de vele wisselingen van raceleiders. Halverwege de race hadden onder anderen Philip Oettl, John McPhee, Arón Canet en Jorge Martin allemaal mogen proeven aan de koppositie. Met nog zo'n vijftien ronden te gaan had de jonge Spanjaard Mir zich opgewerkt van een zestiende naar de eerste plek en hield deze positie lange tijd sterk vast. Pas met nog zo'n negen ronden te gaan wist een 'kleine' kopgroep los te breken met Mir op één, gevolgd door Martin, Oettl, McPhee en Andrea Migno. 

De Belg Livio Loi was het gehele eerste deel van de wedstrijd terug te vinden rondom de twaalfde plek, maar met nog een paar ronden te gaan had de goede vriend van Bendsneyder zich sterk teruggevochten naar een zesde positie en raakte veelvuldig in gevecht met Fenati. Uiteindelijk zou de Italiaan het onderspit delven en kwam Loi als zesde over de finish met Fenati vlak achter zich.

Kort voor het einde probeerde McPhee Mir nog in te halen, waar hij kortstondig in slaagde, maar Mir bleek te sterk en kwam als eerste uit de bus, gevolgd door McPhee en Martin. Het Argentijnse podium is hiermee exact hetzelfde als het podium in Qatar twee week geleden. De Duitse Oettl en de Italiaanse Migno kwamen als respectievelijk vierde en vijfde onder de geblokte vlag door.