Massale crash in V8 Supercars Tasmanië

De Australische V8 Supercars zijn dit weekeinde neergestreken op Tasmanië, waar op het circuit van Symmons Plains het tweede raceweekeinde van het seizoen gehouden wordt. Zaterdag stond race één op het programma en dat ging niet helemaal goed.

Het had geregend en een logisch gevolg daarvan is dat de baan nat was. Dat ondervonden diverse coureurs, zoals in onderstaande video te zien is. Aan boord bij Fabian Coulthard zien we dat hij in duel is met Todd Kelly en daarna met Rick Kelly, waarbij ze elkaar flinke tikken uitdelen.

Aan boord bij Fabian Coulthard (Bron: YouTube)

Ondertussen is Cameron Waters, die door Coulthard op links ingehaald wordt, in aanraking gekomen met Garth Tander en laatstgenoemde schuift dwars over de baan. Dat veroorzaakt een crash waarbij het halve deelnemersveld betrokken is en wat voor bijzonder veel schade zorgt. Tander was in orde, maar bleef toch een kwartier in de auto zitten: hij kon er simpelweg niet uit. "Ik heb lang in die auto gezeten, omdat er door de auto's om mij heen gewoon geen ruimte was om eruit te komen. Nadat ik een tik kreeg heb ik niet veel gezien, maar volgens mij gebeurde er wel het een en ander", klonk het stoïcijns. 

Hieronder beginnen we aan boord bij Will Davison en als je ziet hoe hard hij op een collega knalt is te begrijpen dat hij inmiddels naar het ziekenhuis vervoerd is. Dat lijkt overigens wel vooral voor een 'check' te zijn na de klap, want vooralsnog lijkt het er niet op dat hij er daadwerkelijk ernstig aan toe is, gelukkig.

De race werd na een tijdje herstart voor twee ronden, maar mét volledige kampioenschapspunten. Dat leidde tot bijzonder veel boze en verontwaardigde reacties en niet veel later besloot men om toch maar geen punten uit te delen voor de door Shane van Gisbergen gewonnen race.