Curlers sluiten WK af met nog twee nederlagen

De Nederlandse mannencurlingploeg heeft de eerste WK-deelname in 23 jaar afgesloten met twee nederlagen. Het team van skip Jaap van Dorp, third Wouter Gösgens, second Laurens Hoekman en lead Carlo Glasbergen eindigt niet als laatste: ze wonnen van Rusland, dat alle elf wedstrijden verloor.

Nederland hield donderdag in de eerste wedstrijd van de dag goed stand tegen de Amerikanen, onder leiding van skip John Shuster - goed voor olympisch brons in 2006 en brons op het vorige WK. Van Dorp en co bleven lang in het spoor van de Amerikanen en maakten in het achtste end gelijk: 5-5. In het tiende en laatste end kwam toch de genadeklap, waardoor de VS met 6-5 won.

Nederland sloot het toernooi af met nog een bijzonder pittige tegenstander. De Zweedse skip Niklas Edin won in Sochi olympisch brons en veroverde in 2013 en 2015 de wereldtitel. Dat zijn team simpelweg te sterk was voor Nederland is dan ook bepaald geen schande voor Van Dorp en zijn ploeggenoten, die met 8-2 onderuit gingen. 

Zweden speelt later in het toernooi tegen gastland Canada om een plek in de finale. De verliezer van die wedstrijd speelt tegen de winnaar van het duel tussen Zwitserland en de VS om de tweede finaleplek.