'GP van China mogelijk vervroegd naar zaterdag'

De Grand Prix van China van dit weekeinde wordt mogelijk op het laatste moment vervroegd van zondag naar zaterdag. Dat klinkt als een verlate 1-aprilgrap, maar volgens oud-coureur Martin Brundle bestaat de kans echt. In Shanghai werkt het weer vooralsnog niet mee en door de mist rond de stad kon vrijdag in de trainingen nauwelijks gereden worden.

"Toen ik van de commentaarcabine naar hier (de paddock, red.) liep sprak ik een aantal mensen. Ik weet niet of jullie het al gehoord hebben, maar het weer wordt zondag opnieuw slecht en men praat erover om de race zaterdag al te houden", aldus Brundle tegenover Sky Sports"Ze hebben in elk geval liever wél een race op zaterdag dan dat ze op zondag wachten en de race af moeten gelasten."

Brundle geeft ook aan dat de optie bestaat om de teams zaterdag meer tijd te geven voor de training en kwalificatie. Sebastian Vettel ziet overigens weinig in het plan om zaterdag al te racen. "Dit is het eerste wat ik erover hoor en het lijkt me apart. De kwalificatie moet gewoon morgen verreden worden en de race op zondag", aldus de Duitse WK-leider. 

Raceleider Charlie Whiting heeft overigens ontkend dat het verplaatsen van de race naar zaterdag een serieuze optie is.