Van Barneveld en Van Gerwen verslaan Wade, Taylor klopt 'Barney'

Het is weer donderdagavond en dus is het tijd voor de Premier League in het darts. Een mooi programma vanavond, nu laagvliegers Jelle Klaasen en Kim Huybrechts er niet meer bij zijn. Raymond van Barneveld komt twee keer in actie: hij speelt eerst tegen Phil Taylor, dé rivaliteit in het darts, ook al heeft dat de laatste tijd wellicht wat aan glans ingeboet. Van Gerwen opent de avond met een duel tegen James Wade, die op zijn beurt de avond afsluit tegen Van Barneveld. 

James Wade (ENG) - Michael van Gerwen (NED) 5-7
De heren schoten uit de startblokken en na vier eerlijk verdeelde legs stond een totaal gemiddelde van ruim boven de 220 punten op het bord. Nadat Van Gerwen zich 'dood' gooide kon de bijzonder sterk spelende Wade hem breken: 4-2. De Nederlander sloeg met een heuse grotemannenfinish van 84 terug en kwam op 4-4. 

Van Gerwen gaf nog eens een dot gas en ineens stond daar 6-4 op het scorebord. Wade liet zijn hoofd niet hangen en leek terug te slaan via 5-6. In de laatste leg werkte hij zich na negen darts naar 41 punten, maar op dat moment sloeg Van Gerwen keihard toe: met een weergaloze 138-finish kreeg Wade een stevige knock-out als verjaardagscadeau: 5-7.

James Wade - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
James Wade - Michael van Gerwen (Bron: PDC)

Raymond van Barneveld (NED) - Phil Taylor (ENG) 3-7
Een mooie 121-finish leek een sterk begin voor Van Barneveld, maar Taylor deed een leg later exact hetzelfde en nam de wedstrijd gelijk in handen door naar 1-4 weg te lopen. Van Barneveld kwam deels terug en een 124-finish kwam op een mooi moment, maar daar bleef het bij. Hij scoorde niet goed genoeg en kon de weinige kansen niet afmaken, waarna een ontzettend sterk spelende Taylor het vakkundig afmaakte: 3-7.

Raymond van Barneveld - Phil Taylor (Bron: PDC)
Raymond van Barneveld - Phil Taylor (Bron: PDC) 

Dave Chisnall (ENG) - Peter Wright (SCO)
Ook de derde wedstrijd van de avond kende gelijk een zeer hoog niveau en na vier legs (2-2) stonden beide spelers gemiddeld bijna 110 punten per beurt te gooien. Het zakte vervolgens wat in, maar een 145-finish van Chisnall om op 4-3 te komen bracht weer wat leven in de brouwerij. Chizzy vond het heilige vuur weer en kreeg voor de tweede keer een - mislukte - kans om een negendarter te gooien. Hij liep uit naar 6-3, maar gaf het alsnog uit handen. Wright gooide weer beter, Chisnall liet het lopen en zo eindigde het met een 6-6 gelijkspel.

Dave Chisnall - Peter Wright (Bron: PDC)
Dave Chisnall - Peter Wright (Bron: PDC)

Adrian Lewis (ENG) - Gary Anderson (SCO) 7-3
Dit werd de eerste wedstrijd van de avond die niet echt lekker begon, maar na de eerste handvol legs begon het langzaam op gang te komen. Dat was vooral het geval bij Lewis, die zomaar uit kon lopen naar een 5-2 voorsprong. Jackpot bleef uitstekend spelen en de Schot kwam er simpelweg niet meer aan te pas. Via triple 14 en dubbel 16 maakte Lewis het overtuigend af: 7-3. 

Adrian Lewis - Gary Anderson (Bron: PDC)
Adrian Lewis - Gary Anderson (Bron: PDC)

James Wade (ENG) - Raymond van Barneveld (NED) 2-7
De twee heren begonnen niet al te best aan het duel, maar vooral Van Barneveld, gooiend met nieuwe flights, had de slag snel te pakken. Hij liep uit naar 1-3 en op dat moment kon Wade zijn enige overige leg nog pakken. Barney domineerde het duel en zetten een 7-2 overwinning op het bord.

James Wade - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)
James Wade - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)


De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)
De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)