Rangers probeerden Messi en Iniesta te halen

De Schotse topclub Rangers had via Henk ten Cate bijna de beschikking gekregen over Andrés Iniesta, terwijl men eerst Lionel Messi wilde halen.

In 2002 vertrok Barry Ferguson bij de toen nog Glasgow Rangers genaamde club, waardoor men genoodzaakt was om een vervanger voor hem te halen. Door een tip van zijn zoon Jon, die het voetbalspelletje Championship Manager speelde, ging de aandacht van trainer Alex McLeish eerst uit naar Messi.

"Hij gaf continu namen door uit Zuid-Amerika. Ze kwamen uit de lucht vallen en ineens zei hij 'Lionel Messi wordt de beste speler van de wereld'. Toen was hij dertien of veertien. Je denkt er niet aan, maar Rangers was aan het saneren en wilde toch kwaliteit op het middenveld", vertelt McLeish.

"Jan Wouters (toentertijd assistent van McLeish) belde met Henk ten Cate, die assistent was van Barcelona-trainer Frank Rijkaard. Jan zei: 'Messi?' Maar we hadden geen kans." Vervolgens suggereerde Ten Cate een andere naam. "Hij zei 'we hebben een geweldige jongen, Iniesta, hij is fenomenaal'. Die was nog maar achttien of negentien."

De maandag na het gesprek kreeg Iniesta echter een kans in het eerste van Barcelona, en speelde fantastisch. "Jan vroeg aan Ten Cate of we hem nog konden krijgen. Ten Cate zuchtte even en vertelde dat we geen kans meer maakten."