Kittel opnieuw de beste in de Scheldeprijs

Marcel Kittel heeft de Scheldeprijs gewonnen. De Duitser van Quick-Step Floors was na 202 kilometer de sterkste in de massasprint voor Elia Viviani en Nacer Bouhanni. Voor Kittel was het zijn vijfde zege in zes jaar in de Belgische eendagskoers.

In de beginfase gingen zeven renners in de aanval met daarbij Pim Ligthart (Roompot-Nederlandse Loterij)(Roompot-Nederlandse Loterij). De Nederlander kreeg gezelschap van zes renners: Stijn Steels (Sport Vlaanderen-Baloise), Christophe Prémont (Vérandas Willems-Crelan), Frederik Veuchelen (Wanty – Groupe Gobert), Julien Stassen (WB Veranclassic Aqua Protect), Eugert Zhupa (Wilier Triestina) en Marco Mathis (Katusha – Alpecin). Het zevental reed een maximale voorsprong van zeven minuten bij elkaar.

Op 35 kilometer van de streep versnelde Ligthart in de kopgroep, waardoor Prémont en Mathis vooraan moesten afhaken. Later zou Zhupa ook een versnelling plaatste en de Nederlander Ligthart kon als enige volgen, maar het duo werd op twintig kilometer van de streep gegrepen door het peloton.

Op vier kilometer van de streep was er een grote valpartij, waardoor André Greipel en Dylan Groenewegen werden opgehouden.

Door de grote valpartij kon een uitgedunde groep sprinten voor de winst. Kittel ging vroeg aan en hield makkelijk de tegenstand af. Voor de Duitser was het al zijn vijfde overwinning in Schoten. Ramon Sinkeldam was de beste Nederlander met een negende plaats.