'Red Bull mogelijke redding voetbalclub Haarlem'

De politieke partij Trots Haarlem hoopt dat Red Bull HFC Haarlem kiest als club om in te investeren. Die wens sprak de partij maandag uit.

HFC Haarlem raakte in 2010 failliet en verdween daardoor uit het betaalde voetbal. De redding is mogelijk nabij, nadat Red Bull aangaf een club te zoeken die hulp kan gebruiken, een wat kleinere club die zij weer 'vleugels kunnen geven'.

Trots Haarlem legde in 2014 als verkiezingsbelofte vast om betaald voetbal in Haarlem terug te laten keren. "Het kan niet anders dan met onze stad, die de oudste voetbalclub van Nederland tot voor kort binnen haar stadsgrenzen had", vertelt Sander van den Raadt op de Facebook-pagina van de partij.

"Red Bull Haarlem, dat klinkt net als L.A. Kings (ijshockey), of Chicago Bulls (basketbal). De roodbroeken voortaan als de Red Bull-broeken? Wij gaan graag aan tafel met Red Bull, dus hebben we direct contact gezocht met de directeur van Red Bull nadat hij zijn voornemens met betaald voetbal kenbaar had gemaakt."

"Haarlem als hoofdstad van Noord-Holland verdient weer een club waar we extra trots op kunnen zijn. Samen met Red Bull geven we Haarlem vleugels!"