McLaren heeft weinig hoop voor GP van China

Komend weekeinde wordt in Shanghai de Grand Prix van China verreden, maar het Formule 1-team van McLaren heeft weinig hoop op een goede afloop. 

Na dramatische testweken vol problemen met de Honda-motor slaagde het team er bijna in om met twee auto's de Grand Prix van Australië uit te rijden. Sterker nog, Fernando Alonso reed tot een handvol ronden voor de finish op de tiende plek en dus in de punten.

Teambaas Eric Bouillier heeft weinig hoop dat ze dat kunnen herhalen. "De lange en snelle rechte stukken van Shanghai zullen onze zwakke punten nog veel duidelijker laten zien", vertelt hij. "We zullen daar gewoon veel tekort komen op de betere teams." 

Dat lijkt op de woorden van Alonso, zoals hij die na de race in Melbourne op liet tekenen: "Onder normale omstandigheden zijn wij gewoon het langzaamste team", verklaarde de Spanjaard. Directeur Zak Brown gaf al aan dat het stopzetten van de samenwerking met Honda geen realistische optie is. Sterker nog, hij wil met McLaren-Honda de strijd om de wereldtitel aan kunnen gaan. "Dat is uiteindelijk het doel."