NHL-ijshockeyers willen naar Olympische Spelen

De ijshockeyers in de NHL zijn niet bepaald blij met het besluit van de bazen in de Noord-Amerikaanse competitie om de strijd volgend jaar tijdens de Olympische Spelen niet even te staken. Daardoor zullen spelers niet naar de Spelen in Zuid-Korea mogen, ondanks allerhande pogingen van het Internationaal Olympisch Comité en wereldijshockeybond IIHF om het toch voor elkaar te krijgen.

"De spelers zijn bijzonder teleurgesteld en zijn het volstrekt oneens met deze enorm kortzichtige beslissing van de NHL", liet spelersvakbond NHLPA weten. "Elk klein ongemak voor de competitie is een kleine prijs voor de kans om de beste spelers in de sport aan de wereld te tonen op de Spelen. Juist nu ligt er een geweldige kans, met zowel de Spelen van 2018 als die van 2022 in Azië, waar we een enorme markt kunnen bereiken."

De NHLPA beschuldigt de NHL er verder van de sport op het tweede plan te stellen. "De NHL denkt misschien dat ze het IOC of de spelers hiermee treffen, maar eigenlijk staat het juist de wereldwijde groei van onze mooie sport enorm in de weg", klinkt het boos. "De spelers willen hun land heel graag vertegenwoordigen. Dit is een beslissing van de NHL en daarin staan ze volledig alleen. Voor de sport, de spelers en miljoenen ijshockeyfans is dit een zeer teleurstellend besluit."