Taro over NieR: Automata: "ik was klaar met AAA"

De briljante weirdo annex gameontwikkelaar Yoko Taro heeft weer eens publiekelijk opgetreden, wat bijna altijd wel het kijken waard is. In een interview met toco toco tv vertelt Taro over zichzelf en over zijn samenwerking met PlatinumGames voor de totstandkoming van NieR: Automata.

Terwijl hij zijn bekende masker draagt gaat Taro in het interview aardig diep in op zijn eigen inspiraties en zijn manier van werken. Het is een interessant interview om te bekijken als je eens in het hoofd van een onorthodoxe gamebedenker wilt loeren. Op de achtergrond klinkt de voortreffelijke muziek uit NieR: Automata, één van de aspecten die die game zo goed maken.

In het interview legt Taro uit hoe hij inspiratie opdoet in ouderwetse arcadehallen, en verklaart hij dat zijn achterban voor een groot deel bestaat uit mensen die 'een beetje vreemd' zijn. Verder doet hij zijn zegje over de doorsnee AAA-titels vandaag de dag: "Hoewel veel [hedendaagse] spellen best interessant zijn en er prachtig uitzien, begin ik me vaak na 20 minuten al af te vragen of er nog wat variatie komt in de overige 20 uur, en daar ben ik zat van. Zelf probeer ik bij het creëren van games iets te verzinnen dat de spelers niet verwachten, en iets dat van gedaante verandert tijdens het spelen."


Toco toco tv is een YouTube-kanaal dat interviews houdt 'met Japanse gameontwikkelaars op plaatsen die hen inspireren'. Het kanaal hield eerder al interviews met onder andere gamedesigner Suda51 en Persona's Katsura Hashino.