Derde nederlaag curlers op WK

Na nederlagen tegen Duitsland en Japan heeft de Nederlandse curlingploeg ook het derde WK-duel verloren. In het Canadese Edmonton was Noorwegen ruimschoots te sterk voor de ploeg van skip Jaap van Dorp.

Nederland kwam er geen moment lekker aan te pas en al na drie ends had Noorwegen een 5-0 voorsprong te pakken. Daar kwamen Van Dorp en co niet meer van terug en na zeven van de tien ends was de wedstrijd voorbij: 9-2. 

"Jammer, Noorwegen had de stenen en het ijs beter door dan wij en dat was het grote verschil", aldus Carlo Glasbergen na afloop. "We hebben nog acht partijen te gaan in de poule en we gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk zeges te pakken", klonk het toch nog strijdvaardig.

Zeven landen plaatsen plus gastland Zuid-Korea weten zich na het WK geplaatst voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Pyeongchang. De overige landen moeten via een OKT aan het eind van het jaar uitmaken wie de resterende twee startbewijzen krijgt, dus ook als het via het WK niet lukt heeft Nederland nog een kans om de Spelen te halen.