Liverpool blijft druk zetten op top drie na zege op Everton

Liverpool heeft de derby tegen Everton winnend afgesloten. Door de zege ligt er meer druk bij de topdrie van de Premier League, die nog in actie komt. Het werd 3-1. 

Everton had Liverpool veel pijn kunnen doen bij een zege. De ploeg van trainer Ronald Koeman trad echter gehavend aan tegen de Reds. De Nederlander moest een beroep doen op drie tieners vanwege het ontbreken van enkele sleutelspelers.

Bovendien posteerde Koeman een driemansverdediging in zijn basiselftal. Dat gaf Liverpool voorin meer ruimte. Sadio Mané vond al na acht minuten zijn weg naar het doel van de Toffees. De Senegalees bracht de stand op 1-0 met een laag schot dat door de benen van Everton-verdediger Matthew Pennington ging.

Diezelfde Pennington vond binnen het half uur de ruimte om gelijk te maken. Uit een corner kwam de bal bij Ashley Williams die Dejan Lovren voor zich had staan. De verdediger legde af en bediende zijn collega Pennington op maat voor de 1-1.

Lang genoot Everton niet van de gelijkmaker. Philippe Coutinho produceerde in de 31ste minuut de 2-1. Wederom werd Pennington voor schut gezet voordat Liverpool het doel vond. Pas na de 3-1 van Divock Origi greep Koeman in door Pennington naar de kant te halen. Origi verschalkte Williams alvorens hij de eiindstand bepaalde.

 Ross Barkley (Everton) krijgt geel na een overtreding op Dejan Lovren (Liverpool). (PRO SHOTS/Action Images)
Ross Barkley (Everton) krijgt geel na een overtreding op Dejan Lovren (Liverpool). (PRO SHOTS/Action Images)