Woods moet opnieuw afzeggen voor The Masters

Golfer Tiger Woods heeft zich net zoals vorig jaar afgemeld voor de Masters, de eerste major van het jaar. De 41-jarige viervoudig winnaar tobt wederom met zijn rug. Het is de derde keer in vier jaar dat Woods zich moest afmelden voor het toernooi op de golfbaan van Augusta. 

"Ik heb zo'n beetje alles geprobeerd om toch mee te kunnen doen, maar het herstel van mijn rug gaat niet snel genoeg. Ik ben er niet klaar voor", liet Woods weten in een verklaring op zijn website. Woods won de Masters in 1997 voor de eerste keer. Hij trok het groene winnaarsjasje ook aan in 2001, 2002 en 2005.

De veertienvoudig majorwinnaar en voormalige nummer één van de wereld was maandenlang uit de roulatie door twee rugoperaties en speelde vanaf eind vorig jaar weer enkele toernooien, maar zonder succes. Zo moest hij zich in februari tijdens het toernooi in Dubai terugtrekken wegens kramp in zijn rugspieren. Sindsdien staat hij weer aan de kant. "Ik heb geen idee nog wanneer ik mijn rentree kan maken, maar ik blijf keihard werken aan mijn herstel om zo snel mogelijk weer te kunnen meedoen."