Team Victorie stopt noodgedwongen

De schaatsploeg Team Victorie is niet meer, zo heeft teammanager Renate Groenewold aan RTV Drenthe laten weten. De reden hiervoor is dat een hoofdsponsor uitbleef. De ploeg bestond uit zeven mannen en drie vrouwen en werd getraind door Desley Hill.

Belangrijkste namen waren olympisch kampioen Michel Mulder en Marije Joling. Laatstgenoemde zorgde dit jaar voor het enige lichtpuntje door het Nederlands kampioenschap allround te winnen en hierdoor naar het WK te mogen.

Groenewold: "Het voelt als falen. We hebben de wedstrijd verloren. Mission not accomplished. We zijn eigenlijk al te laat begonnen. In mei pas. Daarnaast is ook de sponsorwereld erg veranderd. Verder gingen de KNSB en de schaatsteams een tijd rollebollend over straat over onder meer de prijzenpot van de schaatsers. Dat heeft ons ook niet geholpen. Ook waren de prestaties niet om over naar huis te schrijven. De Nederlandse allroundtitel van Marije Joling was een lichtpuntje."

Het geld om verder te kunnen ontbrak. "De trainers hebben geen inkomen gehad. Dat houdt een keer op. De schaatsers staan voor een Olympisch seizoen dan moet je eerlijk tegen elkaar zijn."