Topsnowboarder McMorris zwaargewond

De Canadese freestylesnowboarder Mark McMorris is afgelopen weekeinde na een valpartij zwaargewond geraakt. De 23-jarige winnaar van olympisch brons in Sochi trok er na een lang seizoen op uit in de Canadese wildernis, maar daar ging het na een tijdje fout.

Getuige de lijst van verwondingen die de teamarts van de Canadese snowboarders, Rodney French, opnoemde heeft McMorris zo ongeveer zijn halve lichaam in puin liggen: de snowboarder heeft een gebroken kaak, gebroken linkerarm, een gescheurde milt, een bekkenbeenbreuk, een klaplong en diverse gebroken ribben. McMorris werd per helikopter naar het ziekenhuis van Vancouver vervoerd, waar hij gelijk twee keer geopereerd werd. Volgens dokter French zijn die operaties goed verlopen en lijkt het erop dat McMorris, met de nodige tijd, gewoon kan herstellen. 

Ondanks zijn verwondingen werd McMorris dinsdag samen met collega Max Parrot al aan de voorlopige Canadese selectie voor de Olympische Winterspelen van volgend jaar toegevoegd. Naast slopestyle staat big air deze keer ook op het programma en dat zijn precies de twee onderdelen waarop het duo uitblinkt. In de afgelopen zes jaar won McMorris veertien medailles op de X-Games, waaronder vier keer goud op de slopestyle en twee keer op big air, onderdelen waarop hij in Pyeongchang volgend jaar dubbel olympisch goud hoopt te pakken.