Webber: "Alonso maakt seizoen mogelijk niet af"

Mark Webber denkt dat Fernando Alonso mogelijk het seizoen 2017 niet af gaat maken, zo heeft hij aan Sporza laten weten. De oud-coureur van Red Bull Racing denkt dat dit zal gebeuren omdat de McLaren-rijder te ver verwijderd is van de plekken waar hij om behoort te strijden. Dit komt doordat de Honda-motor al drie jaar lang problemen geeft.

Het plan van McLaren en Honda was om in het derde jaar te kunnen oogsten en regelmatig om het podium mee te kunnen doen. In plaats daarvan kwalificeerde Alonso zich afgelopen weekend op plek dertien en streed in de race lang mee voor plaats tien voor hij met een beschadigde auto op moest geven.

Webber en Alonso zijn goed bevriend, waardoor eerstgenoemde denkt dat de Spanjaard al bij McLaren vertrokken is nog voordat zijn verbintenis eind dit jaar afloopt. "Fernando rijdt mogelijk niet het hele jaar meer. Hierdoor krijgt Stoffel Vandoorne misschien een andere teamgenoot. Fernando is gefrustreert, want hij doet het niet voor plek zeven of zes. Voor Stoffel zijn punten leuk, maar daar doet Fernando het niet voor. Hij wil meestrijden voor podiumplaatsen, waardoor hij mentaal gezien ver weg is van waar hij wil zijn."

Voor Vandoorne is het volgens Webber goed dat hij begint met een moeizaam jaar. "Het is lastig omdat het team en de auto niet zoals gehoopt presteren. Maar hierdoor kan hij in zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 wel rustig leren, omdat alle ogen niet op hem gericht zijn. Die zijn gericht op het team en op de problemen met de Honda-motor."