Kuyt: "Makkelijk roepen hoe slecht het was"

Dirk Kuyt vindt dat de criticasters milder moeten zijn voor de prestaties van het Nederlands elftal. De Feyenoorder vindt het lastig te oordelen.

Het Nederlands elftal loopt mogelijk het WK in Rusland mis door een ontluisterende nederlaag tegen Bulgarije. Het kostte bondscoach Danny Blind zijn baan. Kuyt kijkt van een afstand toe, maar voelt zich als oud-international toch dichtbij.

"Ik ken de jongens heel goed", zegt Kuyt tegen FOX Sports. "Ik weet wat die jongens ervoor doen en laten, en hoeveel pijn het doet als dingen niet gaan zoals je wilt. Ik leef heel erg mee. Het is heel makkelijk om te roepen hoe slecht het was, dat het schandalig is. Maar ik weet hoe moeilijk het is om dit soort dingen te doen keren. Ik hoop alleen maar dat het snel beter gaat met het Nederlands elftal."

Kuyt heeft nog regelmatig contact met Oranje-routiniers Wesley Sneijder en Arjen Robben. Daarnaast speelt hij bij Feyenoord samen met internationals Rick Karsdorp, Jens Toornstra, Tonny Vilhena en Steven Berghuis.