Terpstra na Gent-Wevelgem: "Ik heb niemand bespuugd!"

Wielrenner Niki Terpstra heeft tijdens Gent-Wevelgem tegen niemand aan gespuugd. Dat klinkt als een vrij normale gang van zaken, maar de Nederlander werd er door Soren Kragh Andersen van beschuldigd een stevige fluim op diens lijf gedeponeerd te hebben. 

De renner van Team Sunweb liet via een Deense journalist weten dat hij een hoeveelheid overmatig speeksel had ontvangen van Terpstra, die daar woedend op reageerde. "Dat hoorde ik ook net, maar ik heb geen idee waar hij dat vandaan haalt. Dat heb ik écht, écht, écht niet gedaan!", klonk het schuimbekkend. "Waarom zegt iemand dit soort dingen?", vroeg Terpstra zich af, waarbij hij aangeeft Kragh Andersen zelf eens aan de tand te gaan voelen.

De Deen vertelde verder nog dat Terpstra in de finale degene was die de achtervolging op Greg van Avermaet en Jens Keukeleire brak. "Ook onzin, hij was juist degene die geen zin had om mee te werken", antwoordde Terpstra. Kragh Andersen had met kopman Michael Matthews in de groep achter zich iemand met een betere kans op de zege, dus dat de Deen niet mee wilde werken was dan wel begrijpelijk.