Morbidelli oppermachtig in eerste Moto2-race 2017

Franco Morbidelli heeft met overmacht de Grand Prix van Qatar in de Moto2 gewonnen. De Italiaan was op het Losail International Circuit een klasse apart en kwam nagenoeg nooit in de problemen. Het is de eerste grand prix-zege uit de carrière van de Italiaan. 

De beste start was voor Morbidelli, die vanaf poleposition de leiding nam. Hij kreeg Tom Lüthi achter zich aan, gevolgd door Alex Marquez, Takaaki Nakagami en de zeer sterk vertrokken Xavi Vierge. Danny Kent kende eveneens een prima start, terwijl Miguel Oliveira vanaf plek vijf wat terugzakte.

Morbidelli slaagde er al snel in om een gaatje op te bouwen, waar alleen Lüthi nog een beetje kon volgen. De Italiaan reed de ene na de andere snelste raceronde en Lüthi moest zich alsmaar meer richten op de mannen achter hem: Marquez zat de Zwitser op de hielen, terwijl Nakagami en Oliveira in de buurt kwamen. 

Van enige strijd was, in elk geval voorin, in de rest van de race nauwelijks nog sprake. Morbidelli toerde ogenschijnlijk op zijn dooie akkertje naar de winst, terwijl Lüthi nooit een grote voorsprong op Nakagami en Oliveira had, maar wel comfortabel genoeg om zich weinig zorgen te maken. Marquez kreeg Luca Marini nog achter zich aan, maar hield de Italiaan van zich af en werd vijfde. Oliveira probeerde in de slotronde Nakagami nog te pakken, maar dat lukte niet en dus stond de Japanner naast Morbidelli en Lüthi op het podium.