Verhoeven lacht zoveelste uitdager in gezicht uit

Na zijn gevecht met Badr Hari staan veel vechters in de rij om kickbokskampioen Rico Verhoeven in de ring te treffen. Na Gökhan Saki, Remy Bonjasky en Hesdy Gerges, was het zaterdagavond de beurt aan de Belg Jamal Ben Saddik om Verhoeven uit te dagen.

Ben Saddik, een zwaargewicht die in 2011 in zijn eerste prof-gevecht Verhoeven knock-out sloeg, won in zijn gevecht tijdens kickboksgala Glory 39 van de Braziliaan Guto Inocente. De sympathieke Belg was zo onder de indruk van zijn eigen optreden dat hij Verhoeven, die aanwezig was als commentator voor Ziggo Sport, besloot uit te dagen. Verhoeven liet niet over zich heen lopen, deed zijn koptelefoon af en wandelde de ring in.

Wat volgde was niet helemaal wat Ben Saddik verwachtte, want Verhoeven maakte het optreden van Ben Saddik van die avond behoorlijk belachelijk: "Je zal wel even anders moeten vechten. Je hebt de hele wedstrijd maar 29 acties gemaakt man. We zullen zien, je kan krachttraining doen wat je wilt, maar dat gaat je niet helpen." Ben Saddik was echter vastbesloten, maar voor de microfoon zei de kampioen: "Dit was zo'n saai gevecht. Hij had Inocente kunnen afmaken, maar hij deed het niet. Ik viel bijna in slaap!"

Tot groot vermaak van Verhoeven pakte Ben Saddik de microfoon af en ging nog even verder met uitdagen. "Fuck hem, ik heb 'm al een keer verslagen en ik doe het weer", zo memoreerde de Belg nog even aan het gevecht uit 2011.

Of de partij er uiteindelijk zal komen is nog lang niet zeker, maar Verhoeven staat na dit treffen in ieder geval al met 1-0 voor.


Verhoeven lacht Ben Saddik uit (Bron: Youtube)